fredag 21 oktober 2011

Vitlöks- och chilimajonnäs

Att slå sin egen majonnäs är väldigt enkelt och blir mycket mycket godare än köpes.

Du behöver:
  • 2 äggulor
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Vitlöksklyftor
  • Röd chili
Gör såhär:
  • Se till att alla ingredienser är rumstempererade.
  • Blanda äggulorna med vitvinsvinägern och dijonsenapen.
  • Vispa ihop ett tag innan du börjar droppa i oljan samtidigt som du vispar. Gör detta tills du fått en bra blank konsistens. :)
  • Smaksätt med salt och vitpeppar.
  • Riv så mycket vitlök du vill ha i och finhacka chilin. Se till att du får ut kärnorna! Blanda ner i majonnäsen och smaka av.
Jättegott till frukostägget, fredagsmyset med räkorna eller kycklingsalladen till lunch!

Trevlig fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar