tisdag 1 november 2011

Kycklinggratäng

Svängde ihop en kycklinggratäng till middag. Hur gott som helst och går utmärkt att modifiera efter smak och tycke!

Du behöver:
- Grillad kyckling
- Champinjoner
- Bacon
- Gul lök
- Grädde
- Japansk soya
- En skvätt vinäger
- En skvätt sirap
- Curry
- Kryddor så som peppar och paprikapulver
- Ost

Gör såhär:
  1. Rensa kycklingen, skär löken i grova delar, klipp bacon i strimlor och släng i en ungsfast form tillsammans med champinjonen.
  2. Krydda med lite paprikapulvet och peppar.
  3. Blanda ihop grädde, soya, curry, en skvätt vinäger och en skvätt sirap och smaka av. Tänk på att bacon är salt och kommer ge av sig mycket smak! Slå gräddblandningen över ingredienserna i formen.
  4. Riv över lite ost och gratinera i ugn till gratängen fått färg och bacon är färdiga.
Tips: Blanda i lite maizena om du vill ha en tjockare konsistens på såsen. Det tjocknar allt eftersom i ungen i så fall, så ta inte för mycket.
Diverse grönsaker passar jättebra att ha i. Paprika eller broccoli kanske?
Variera såsen efter smak och tycke. Kanske en sås baserad på fond och dijonsenap?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar