torsdag 10 november 2011

Kladdkaka

Prövade ett nytt kladdkakaerecept igår. Det var ett otroligt enkelt recept, och kakan blev seg och kladdig, precis som den ska vara. Ny favorit här, och jag kommer nog hålla mig till det receptet i framtiden.

Nu under Nanowrimo så är det helt okej att synda! ;)

Du behöver:
  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg

Gör såhär:
  1. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen men låt pannan stå kvar på plattan.
  2. Blanda i socker, kakao och vaniljsocker och rör om.
  3. Knäck i ett av äggen och rör om ordentligt.
  4. Knäck i det andra och rör om ordentligt.
  5. I med mjölet och rör om. Tag bort kastrullen från plattan.
  6. Häll smeden i en smörad och mjölad form.
  7. Grädda i ugnen på 175 grader i typ 20-25 minuter.

Kakan är ganska ordentligt lös då du tar ur den ut ugnen, men den ska ha fått en bra och fin yta. Så du ska alltså inte se något kladdigt med blotta ögat, utan ett skal nästan. Låt den stå och gotta till sig tills den stelnat ihop. Rekomenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar