onsdag 2 februari 2011

Superenkel fläskwook med stekta gnocchis!

Hade en påse hemma av blue dragons oyster & spring onion wook-sås och tänkte att jag skulle pröva den. Brukar väl egentligen inte använda mig av färdigblandningar så mycket då jag lagar asiatiskt, men värt att pröva var det!
Då jag är så less på nudlar grävde jag fram ett paket gnocchi från kylskåpet. De är jättegoda att steka, de blir nästan som minipotatisbullar! Lite annorlunda kombo, men det är gott tillsammans. Faktiskt.

Gnocchi
Griskött, vilket du föredrar
Gul lök
Suger snaps
Ingefära
Paprikapulver
salt & peppar
Oyster & spring onion-sås



Börja med att steka upp gnocchin i smör tills den blivit sådär lagom mjuk och gyllene. Jag gillar de okryddade, men känner du att du vill ha lite mer sting så är det bara att slänga på lite peppar och salt. :) Lägg de åt sidan då de är färdiga.

Strimla och krydda grisköttet med paprikapulver, salt och peppar. Skala och riv ingefäran fint. Jag älskar ingefära så jag brukar ha i rätt mycket, men ta mängden som passar dig.
I med det strimlade grisköttet i pannan fräs upp det snabbt. Akta så det inte blir segt och träligt. Jag gillar att ha lite krisp i löken så jag väntar rätt länge med att he i dem i pannan.
Skär löken i ringar medan köttet är i pannan. Förebered suger snaps, dela dem på mitten eller behåll de som de är. Häll i löken, ingefäran och suger snaps i pannan och låt det fräsa snabbt. Häll på såsen och låt puttra ihop snabbt.

Enkelt och går fruktansvärt fort. Jag hade dock bytit ut såsen mot en ordentlig ostronsås, denna var inte särskillt imponerande alls. Lite för söt för min smak. Eller blanda ihop en egen wooksås för all del. Det blir godast. :)

Häll upp wooken i en skål, och strö gnocchis ovanpå. Ett stort glas vatten till och maten är klar på 15 min. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar