fredag 11 februari 2011

Mina sega müsliflarn

Prövade mig fram till ett supergott recept på müsliflarn! Utgick från ett recept på vanliga müslikakor men använde mig av smält smör istället för rumsvarmt, och inget bikarbonat.

Ingredienser:
4 dl müsli
1 dl mjöl
1 dl socker
100-120 g smör, beroende på hur müslin ser ut
Flytande honung

Gör såhär:
Välj din favoritmüsli, gärna en god med mycket frukt och bär i. Jag använde ICAs med 45% frukt och det blev fantastiskt gott.
Blanda müslin med mjölet och sockern och häll sedan på lagom med honung, en matsked kanske.
Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser.

Ha ugnen värmd till 150 grader och klicka ut smeten i snygga rundlar på ett bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter och låt sedan flarnen svalna innan du tar av dem från plåten.

Kakorna blir härligt knäckiga och krispiga längst ut och lite tjockare och sega i mitten. Fantastiskt gott!

Lycka till. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar