Denna leverpastej gjorde jag i julas, och helt ärligt. Den är fruktansvärt god. Mycket bättre leversmak än de som du köper i butik, så om du ej har något problem med den smaken så kommer du älska denna. :)
Använde mig utav detta recept från dn. Jag direktciterar nedan.
"KYCKLINGLEVERPASTEJ
Ingredienser
Portioner: ca 4 dl
400 g kycklinglever
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta smör/margarin till stekning
3/4 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk ljus fransk senap
2 msk vatten eller sherry
1 msk grovkrossad rosépeppar
1 dl vispgrädde
Halvtina levern om den är fryst. Torka av den. Skär den i bitar. Skala och hacka löken. Bryn alltihop i stekpanna 3-4 minuter under omrörning. Salta och peppra. Tillsätt senapen och rör om. Späd med lite vatten eller sherry. Blanda pastejen i matberedare. Lägg i den stekta levern med lök och sky samt rosépeppar och finfördela. Häll i grädden genom tubröret medan maskinen går. Blanda till jämn konsistens och häll upp pastejen i en eller flera små formar.
Pastejen kan förvaras i kylskåp 4-5 dagar."
Jag använde mig av vanliga små portionsformar. :)
Mycket mycket gott, och bra konsistens. Tyvärr hade jag ingen bild.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar