Att laga bra mat, samtidigt som man är en fattig student har inte varit några problem för mig. Iallafall inte förrän denna månad då 2000 kr extra lagts undan på resa, och resulterat i ett matkonto på bara några 100-lappar.
Istället för att svälta lever jag gott på skafferimat som jag lagrat under ett par månader.
- Nudlar med champinjoner och lök i ostronsås
- Goda soppor
- Stekt ris med vitlök och gul lök
- Örtmos med fiskpinnar
- Hembakat bröd
- Hemmagjord rostad müsli
- Råstekt potatis med fläskkotlett (som frysts marinerad, just för tillfällen så som detta) och skysås
Eller så går man tillbaka till det klassiska som intogs här idag: Korv och mackaroner. För mig som avskyr falukorv är inte detta en höjdare. Men finhackar man korven och steker den ordentligt, blandar med mackisarna och kryddar med ketchup och honungskrydda funkar även detta! En typisk studentmiddag, eller hur? Ibland är det skönt att inte krångla till det, utan bara go back to the basics. ;) Och då falukorven kostar 10 kr/ring vill man ju bara fylla hela frysen, även om man egentligen inte gillar korv.
Det finns så mycket man kan göra, med bara lite basvaror i skafferiet. Har du ett gäng potatis kan du laga till en svensk lyxmiddag i form av de godaste rårakorna. Det hade jag kunnat leva på. Bara lite salt och peppar så är det biff. Blir så ledsen då jag ser studenter som bara lever på mackor, spagetti och köttbullar! :)
Återkommer då tiderna är bättre! :) Lev väl.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar