söndag 13 mars 2011

Bärpaj!

Finns det något enklare och godare än en bärpaj som söndagsfika? Tar en minut att svänga ihop och smakar ljuvligt.

Ingredienser:
Blandade skogsbär
Florsocker
1 dl strösocker
3 dl mjöl
125 g smör

Gör såhär:
  1. Häll färska eller tinade bär i en form och vänd ihop med lite florsocker, beroende på hur söta bären är naturligt. Jag använde mig av frysta jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär. Om man vill ha en lite fastare paj kan man använda lite potatismjöl också.
  2. Blanda mjöl och socker, och dela det kalla smöret i tärningar. Nyp ihop smöret med mjölblandningen och häll över bären.
  3. Grädda i ugn i 20 minuter på 200-225 grader.

Servera gärna med vaniljglass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar