lördag 17 december 2011

Chokladtryffel

Jag hittade en chokladkaka i skafferiet och bestämde mig för att slänga ihop en sats chokladtryffel, den annalkande fjärde advent i ära.

Jag gick inte efter något direkt recept, utan höftade. Det såg ut ungefär såhär:

Du behöver:
250 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
En liten klick smör
En skätt baileys
Kakao
Nötter

Gör såhär:
Värm upp grädden på en platta tills den nästan kokar.
Bryt samtidigt chokladen i bitar och lägg dem i en serveringsskål.
Klicka i smöret i grädden och rör till smöret har smält.
Häll grädden över chokladen och rör om till chokladen har smält och smeten är fin.
Skvätt i lagom med baileys och rör om en sista gång.
Låt stelna i kylskåpet ett par timmar.

Vid servering:
Ställ gärna fram skålen med tryffelsmeten på bordet och låt varje gäst få varsin tesked och tallrik. Låt en skål med kakao och en skål med krossade nötter så att gästerna själva kan fiska upp sin tryffel och rulla dessa i valfri topping och njut med god dricka. :) Trevligt, socialt och roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar