För några dagar sedan så gravade jag kött för första gången. En oxfilé hade jag inte råd med (studeeeeent) bara för att grava en liten bit av den, men en mör biff fick följa med mig hen från affären!
Salt, socker, färsk timjan, svartpeppar och mängder av riven vitlök gjorde sällskap med biffen. Den fick gravas i några dagar och vändes var 12e timme.
Då jag aldrig gravat kött själv förut, bara lax, har jag tassat runt kylskåpet som katten kring het gröt de senaste dagarna. Idag firade jag Lokes 3 års dag (rip♥) med det första smakprovet.
Lite tveksam var jag, men att grava är enkelt och det var fantastiskt gott. Rekomenderar detta för lite extra glamor i vardagen. Jag menar, för ett stycke biff a la 33 kr har jag en förrätt (eller kvällssnack för all del) som hade passat även de förnämaste gommarna. :D
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar