Ingredienser:
- 5 dl fingervarmt vatten
- 1 dl mjölk/fil/creme fraiche
- 25 g jäst
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 12,5 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen
Gör såhär:
Arbeta ihop ingredienserna snabbt. Jag bytte ut 2,5 dl av mjölet till havregryn. Degen ska vara ganska lös. Strö över en näve mjöl och he på en handduk för jäsningen.
Låt degen stå i 1-1,5 h.
Stjälp upp på ett väl mjölat (ca 5-1 dl) bakbord. Strö över lite till mjöl och platta till degen. Skär upp i bröd, det gör ingenting om de är oregelbundna. Jag gjorde fyra bröd av hela degen.
In i en ugn som är ca 240-250 grader varm och grädda i 17-20 min.
Klart!
Jag pickade brödet innan det åkte in i ugnen, penslade på olivolja och strödde på torkade örter. Det blev supergott! Jag antar att man kan laborera hur man vill. Nästa gång ska jag fylla det med mozzarella och soltorkade tomater.
Detta recept är verkligen otroligt enkelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar